Mitsubishi Klima Kampanyaları

Mitsubishi Klima kampanya ve fırsatları, her sezon yenilenerek klima ihtiyaçlarınıza ekonomik çözümler sunuyor. Yaz ve kış mevsimi başlamadan çıkan Mitsubishi klima kampanyaları, ev ve iş yerlerinize iklimlendirme konforu getiriyor.

Mitsubishi klima kampanyaları duvar tipi klimalar, salon tipi, kaset tipi, tavan tipi, kanallı tip, yer tipi, multi klimalar ve VRF sistemleri için erken al dönemlerinde oldukça ekonomik seçenekler sunuyor. Böylece bütçelerinizi zorlamadan dilediğiniz klimayı almış oluyorsunuz.

Bütçenize En Uygun Klima

Klimalar sıcak ve nemle başa çıkmanın en konforlu yolu olarak artık neredeyse her eve girmiş durumda. Elektrik faturanızı da en az klima fiyatları kadar önemsiyorsanız artık sizin için de bir inverter klima alma zamanı gelmiş demektir.

En ucuz klima arayanların ilk durağı olan En Uygun Klima, kalite ve güvenceyi en iyi klima markaları ile sunuyor. Tüm inverter klima modellerinde klima montajı ve teslimat hizmetlerinden ücretsiz faydalanarak En Uygun Klima klima kampayaları ile bütçenize en uygun klima modelini seçebilirsiniz.

Inverter Klima Teknolojisi

Klima karşılaştırma sürecinde akıllara en çok Inverter klima nedir? sorusu gelir. Inverter klimalar, türkçesi “çevirici” demek olan inverter teknolojisi ile geliştirilerek özellikle sıcak ve uzun yaz günlerinde klima elektrik tüketimi ile ilgili endişelerinizi ortadan kaldırarak en tasarruflu klima çözümleri sunan klima çeşitleridir.. Inverter (çevirici) tam olarak ne işe yarar? Inverter klimanın özelliği, inverter teknolojisi ile kompresörlerin elektromotorlarına yerleştirilen ve dalgalı şehir şebekesi akımını doğru akıma çevirmesidir. Inverter teknolojisindeki sürücüler, ortamın sıcaklığını sürekli olarak sabit tutmak için kompresör motorunu kontrol altında tutar, frekansı sabit tutarak motorun hızlanıp yavaşlaması ile oluşacak tüm enerji kaybının önüne geçer. Tıpkı dur kalk yapan bir arabanın şehirler arası yol kat eden bir arabaya göre daha fazla yakıt tüketeceği örneğindeki gibi, inverter olmayan klimaların da sürekli değişen şebeke akımıyla sürekli dur kalk yaptığını düşünebilirsiniz. Inverter klimalar, geleneksel klima cihazlarında olan çekiş verimliliğini arttırmış, parçalarının ömrünü uzatmış ve yükteki keskin dalgalanmaları ortadan kaldırılmıştır. Bu avantajlar da inverter klimaların daha sessiz çalışarak en az yakan klima özelliğini kazanmasını sağlar. Inverter klima fiyatları her ne kadar klasik klimalara nazaran biraz daha yüksek olsa da, ilk etapta ödenen farkı, elektrik ve klima bakımı maliyetlerinin düşük olmasıyla 1,5-2 yıl içerisinde karşılamak mümkün.

Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Klima Tipleri

İster büyük ister küçük bir evde oturuyor olun, klima seçerken öncelikle dikkat etmeniz gereken şey soğumasını istediğiniz alanın büyüklüğüdür. Çoğu zaman büyük salonunuzun kapısından çıkarak diğer odaların da serinleyebileceğini hayal ederiz, ama bu genellikle mümkün olmaz. Bir alanda ne kadar az duvar, bölme ve sütun varsa o alanı elbette ki soğutmak daha kolay olacaktır. Ev tipi klima modellerinden en çok tercih edileni duvar tipi klima çeşitleridir. İç ünitesi duvara monte edilen ve dış ünitesi (motoru) dış mekana yerleştirilen bu tip klimalara split klima da denir. 9000 BTU inverter split klima modelleri 18-23 m2 mekanlar için, 12000 BTU klima modelleri ise, 23-35 m2 mekanlar için en iyi klimalar olarak gösterilir. 18000 BTU duvar tipi klima modelleri 35-48 m2 mekanlar, 24000 BTU klima çeşitleri de ise 48-57 m2 mekanlar için tercih edilmelidir.

Mobil klimalar ise tek üniteden oluşur ve çoğunlukla tekerlekli oldukları için taşınabilir klima veya seyyar klima olarak da anılırlar. Bu portatif klimalar özellikle küçük alanlarda düşük maliyetli ve oldukça etkili bir çözüm oluştururlar. Soğutma güçleri 12000 BTU’ya kadar çıkan bu modellerde üniteden çıkan hava tahliye borusunun ucunun dış mekana verilmesi gerekir. Bu işlem çoğu zaman pencere camına yuvarlak bir delik açılarak veya duvar uygun bir yerden delinerek yapılır. 5000 – 6000 BTU gücündeki mobil klima modelleri 10-18 m2 mekanları soğutmak için kullanılırken, 12000 BTU seyyar klimalar ise 25-30 m2 civarındaki mekanları soğutmak için tercih edilir.

Salon tipi klima ise güçlü motora sahip olan, kafelerden restoranlara, spor salonlarından ibadet alanlarına uzanan geniş kullanım alanlı klima modelleri dir.İnverter salon tipi klima çeşitleri içinden seçim yapmanız durumunda oldukça uygun enerji maliyetleriyle karşılaşmanız olası! 46.000 btu ve 48.000 btu salon tipi klimalar 100–110 m2 alanları rahatlıkla soğutabilecek kapasitededirler.

Klima BTU hesaplama ve klima keşfi konusununda verdiğimiz bu bilgilerin, alışverişe başlamadan önce oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Kararınızı verdikten sonra, en çok tercih edilen modeller arasında olan 5000 btu klima, 6000 btu klima, 9000 btu inverter klima, 12000 btu klima, 18000 btu klima, 24000 btu klima fiyatlarını sayfamızdan incelemenizi tavsiye ederiz.

Klima Elektrik Tüketimi

Klima modellerinin motor gücü ile doğru orantılı olacak şekilde farklı enerji tüketimleri olacaktır. Örneğin inverter A++ bir 9.000 btu klima modelinin elektrik tüketimi 2,5-3 kw/saat arasında değişir, buna karşılık 24.000 btu inverter klima modelinin 7-8 kw/saatlik enerji tüketimi olabilir. Enerji sarfiyatı konusunda en iddialı olan modeller tabii ki A+ ve A++ enerji sınıfına sahip olanlardır. Sadece harf ile belirtilen enerji sınıfları örneğin A,B,C inverter olmayan modellerdir. Bu modellerin elektrik tüketimleri inverter modellere göre oldukça yüksek olup, son yıllarda tüketiciler tarafından çok fazla tercih edilmemektir. Temiz çevre bilinci ile teknolojinin bizi taşıdığı son noktada En Uygun Klima uzmanları olarak bizler de en iyi klimalar olarak inverter klima modellerini önermekteyiz.

Klima Kullanım Kılavuzu, Bakım Temizlik ve Montajı

Klima Bakımı ve Klima Temizliği

Klima bakımının yılda bir teknik klima servisleri tarafından yapılması tavsiye edilir. Bunun haricinde teknik servise ihtiyaç duyulmadan evde yapılabilecek bazı bakımlar da vardır. Cihazın iç ünitesinin iki yanında bulunan tırnakları kullanarak kapak açılır ve içerideki filtreler çıkarılarak saf su ile uzun süre yıkanır. Bu noktada, filtreden geçecek havayı soluyacağımız için klima temizliği yapılırken kimyasal içermeyen temizlik maddesi kullanmak doğru olacaktır. Cihazın bakteri üretmemesi için cihazın kanallarına solvent sıvısı uygulanması gerekir. Bu sayede hem cihazın performansı artar hem de pis kokular engellenmiş olur. Klima temizleme spreyi olarak da geçen bu solventin ardından uygulanan saf su ile klima kanallarındaki mikroplar temizlenmiş olur. Klima bakımı nasıl yapılır sorusuna daha net cevap verebilmesi için klimanızın yetkili servisi ile görüşmenizi tavsiye ederiz.

Klima Montajı Nasıl Yapılır?

Montaj konusu, klimanın portatif klima mı, duvar tipi klima mı yoksa salon tipi klima mı göre olduğuna göre değişir. Portatif klimanın montajından yukarıdaki satırlarda biraz söz etmiştik. En çok tercih edilen split klima montajı konusuna da biraz değinmek istiyoruz. Duvar tipi (split) klimalar iç ve dış üniteden oluşur. Klima montajı yapmaya başlarken ilk hamlemiz iç üniteyi mekanda nereye koymamız gerektiğini belirlemektir. Bunu yaptıktan sonra kutunun içerisinden çıkan iç ünite sacı duvara monte edilir. Sacı düzgün monte etmeniz için su terazisi kullanmanızı tavsiye ederiz. Daha sonra dış üniteden iç üniteye gelecek olan bakır borular için duvarda açılacak deliğin yeri belirlenerek ağır kırıcı delici bir matkap vasıtasıyla boruların geçeceği ölçüde duvar delinir. Sonraki adımda klima dış ünitesini tutacak olan ayaklar binanın dış yüzüne monte edilir. Monte edilmiş ayakların üzerine dış ünite sabitleme işlemi yapılır. Daha sonra dış ve iç üniteyi birbirine bağlayacak olan bakır boru ölçüsü çıkarılarak boru kesilir. Kesilen borulara havşa makinesi ile havşa açılır. Sonraki adımda ise iç üniteden dış üniteye gidecek olan drenaj borusu hazırlanır ve bu adımdan sonra tekrar bakır boruya dönülerek boruların iç üniteye montesi sağlanır. İç ünitenin kumanda ayarı da yapıldıktan sonra iç ünite yerine yerleştirilir ve son kontroller yapılır. Daha sonra dış ünitenin bakır boruları monte edilerek borudaki hava vakumlanır ve dış ünite hattı plastik sargı ile izole edilir. Son adım olarak ise dış ünitenin gaz vanaları açılır ve dış ünite kapakları ve atık su hattı bağlama işlemi yapılır. Bu işlemlerin tümünü tek başınıza yapmak zor olduğundan ve klimaya hasar gelmesi durumunda garantisinin geçersiz olacağı konusunu göz önüne alırsak, bu konuda uygun klima montaj fiyatları ile hizmet veren yetkili servislerden de destek alabilirsiniz.

Klima Kumandası

Klima kumandasında yaz moduna geçmek için genelde kumandalarda bulunan Mode butonu kullanılır. Mode butonu ile Kar Tanesi simgesini seçerek klimanızın soğuk üflemesini sağlarsınız.. Klimada cool kelimesi soğuk üfleme demektir. Derece ayarlamasını yaparak ortamın kaç derecede kalmasını istiyorsanız bu sıcaklık değerine ayarlama yapabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra Fan butonunu kullanarak üfleme hızını ayarlamanız yeterli olacaktır.

Klima kumandası ile Mode tuşuna basarak damla simgesi seçilirse bu klima modu nem alma modudur. Klimada dry kelimesi nem alma anlamına gelmektedir.

Klima kumandası ile Mode tuşuna basarak güneş simgesi seçilirse klimanız kış moduna geçecek ve sıcak üflemeye başlayacaktır. Klimada heat kelimesi güneş simgesine denk gelir ve sıcak üfleme anlamına gelir.

Kumanda üzerinde aynı zamanda kanat ayarı da bulunur. Bu tuşa basarak kanatların otomatik aşağı yukarı hareketini yapmasını sağlayabilirsiniz. Tekrar butona bastığınızda kanatlar bastığınız yerde duraklayacaktır.

Klima Sıcak Ayarı

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Heat kelimesi sıcak anlamına gelmektedir. Klimamızın sıcak üflemesini istiyorsak öncelikle Heat veya klimada sıcak işareti anlamına gelen Güneş simgesi modunda olduğundan emin olmamız gerekir. Daha sonra (genelde) 18 dereceden 30 dereceye kadar olan sıcaklık derecesi seçilmelidir. Ortamın ısınması için sağlık açısından tavsiyemiz 25-28 arasında bir sıcaklığın seçilmesidir.

Klima Soğuk Ayarı

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Cool soğuk anlamına gelmektedir. Klimamızın soğuk üflemesini istiyorsak öncelikle Cool veya klimada soğuk işareti anlamına gelen Kar tanesi simgesi modunda olduğundan emin olmamız gerekir. Daha sonra sağlık açısından bizim tavsiyemiz 21-24 derece arasında bir sıcaklık değerinin seçilmesidir, bu derece aralığı serinlemenize yardımcı olacaktır. Klimalar ortamdaki nemi aldıklarından ötürü düzenli temizliği yapıldığı ve çok düşük derecede kullanılmadığı durumda solunum yolları için faydalı olabilirler.

Türkiye’de yüksek satış rakamlarına sahip, dünya devi iklimlendirme firması Mitsubishi, ileri teknolojisi ve A sınıfı enerji seviyesi ile evlerinize rahatı ve lüksü ekonomik fiyatlarla getiriyor. Klima kampanyalarını ve ödeme fırsatlarını kaçırmayın. Kampanyalardan haberdar olmak için sayfamızı takip edin.

En son haberler

En Ucuz Klima Fiyatları: En İyi Seçenekler ve Fiyat Karşılaştırması

Klima, yaz aylarında serinlemek ve kış aylarında ısınmak için evlerin vazgeçilmez cihazlarından biridir. Ancak, klima…

17 Temmuz 2024

Klima Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Klima Fiyatları, Markalar ve Modeller

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için en ideal çözümlerden biri klima kullanmaktır. Ancak, klima alırken birçok…

16 Temmuz 2024

Mitsubishi Electric Ev Klimaları: Konforlu ve Sağlıklı İklimlendirme İçin Tercih Edilebilir Seçenekler

Klima, günümüzde artık lüks bir ürün olmaktan çıktı. Hemen hemen her ev ve mekanda karşımıza…

28 Mart 2023

2023 En Ucuz Klima Fiyatları ve Kampanyaları

Klima, sıcak havalarda serinlemek ve konforlu bir ortam yaratmak için hayatımızda önemli bir yere sahip.…

28 Mart 2023

Ev – Oda Klimaları – 2023 yılı En Çok Tavsiye Edilen Klima Modelleri

En uygun klimaların listesi her yıl değişebilir, ancak 2023 yılında en çok tavsiye edilen klimalar…

28 Mart 2023

2023 Yılının En Popüler Klima Markaları

Enuygunklima.com sitesi olarak, 2023 yılında en popüler klimaları araştırdık ve en çok tercih edilen markaları…

28 Mart 2023